- Az olyan kisunokám, mintha kívülről nyalogatnád a pálinkás üveget!
1937. December Idézet az önéletrajzi könyvéből : „Nem sokkal a mérkőzés kezdete után sűrű köd ereszkedett a pályára, ami egyre jobban terjeszkedett, míg végül az egészet beborította. A Chelsea-t folyamatosan a kapuja elé szegeztük, így az sem zavart, hogy egyre kevesebb és kevesebb játékost láttam magam előtt, még a saját védőimet sem, így semmitől és senkitől sem zavartatva kocogtam fel-alá a gólvonalamon, mert nagyon hideg volt. Hosszú percekig semmi sem történt, aztán a sűrű ködből kilépve feltűnt egy alak. De nem játékos, hanem egy rendőr volt! Maga mi a bánatot csinál itt? A játékvezető 15 perce félbeszakította a meccset, a pálya teljesen üres – lepődött meg a rendőr. Az öltözőbe siettem, ahol a csapattársaim már lezuhanyoztak és átöltöztek. Mikor megláttak, hatalmas nevetésben törtünk ki.”
Ha már témánál vagyunk, akkor jöjjön egy kis info : Ki főzhet pálinkát? Magánfőzőként bárki, aki elmúlt 18 éves és saját gyümölcsöt termeszt, előállíthat párlatot a saját tulajdonú gyümölcséből vagy annak feldolgozott alapanyagából. Fontos, hogy egy adott évben vagy magánfőzőként, vagy bérfőzetőként lehet párlatot készíttetni – egyszerre mindkettő nem lehetséges. Magánfőzőként évente legfeljebb 86 liter párlat készíthető adómentesen. Ha egy háztartásban többen is magánfőzők, az éves mennyiségi kedvezmény személyenként összeadódik.



